Isprobali smo ih stvarno puno i zaključili – najbolji namaz od pistacije ne proizvodi se u Italiji, već u Zagrebu
Volimo male brendove koji stalno rade na novim proizvodima i sa svakim nas ponovno osvoje. Upravo takav je Chozen i upravo to se dogodilo s njihovim namazima od pistacije i pekan oraha
U potrazi za najboljim namazom od pistacije, onim za kojim su posljednje dvije godine ludi svi kućni slastičari i pekari, koji je glavna zvijezda brojnih video uradaka na društvenim mrežama zbog kojih nam cure sline i koji je zapravo najbolji na žlicu, nedavno smo organizirali malo kušanje. Kupili smo 10-ak namaza, isprobali smo i dva maslaca, uglavnom svi su bili talijanski i uglavnom svi činili su nam se previše slatkima. Niti jedan nas u potpunosti nije impresionirao, sve dok, po završetku testiranja i van konkurencije, nismo isprobali namaz zagrebačkog brenda Chozen.
TEST DOBRE HRANE: KUŠALI SMO NAMAZE (I MASLACE) OD PISTACIJE
![image](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/15/32437879.jpg?1710751907)
O Draženu Zeljkoviću i Chozenu pisali smo već u nekoliko navrata, osvajao nas je svojim čokoladnim bombonima, nevjerjatnom slasticom s yuzuom, nedavno je u suradnji s brendom Materia predstavio i matcha dražeje (a nudi ih i u drugim okusima, među kojima je lješnjak-kava naš favorit), a kada smo kušali njegove nove (ali ne i najnovije!) proizvode – namaz od pekan oraha i namaz od pistacije, odmah nam je bilo jasno da je Dražen sa svojim timom još jednom napravio poslasticu o kojoj ćemo vrlo vjerojatno postati ovisni.
![image](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/15/32683749.jpg?1710751907)
Chozen namaz od pistacije sadrži 50 posto pistacija, masnoća koja se pri izradi koristi je suncokretovo ulje (za razliku od komercijalnih namaza koje smo kušali i dio kojih sadrži palmino ulje), lijepo je maziv, a ono što nam se posebno sviđa je dobra doza slanoće koja namazu daje još bolji, dublji okus. Osim pistacije, Chozen proizvodi i namaz od pekan oraha koji nam je, posve neočekivano, možda čak i bolji. Osim što je lijepo orašast (također sadrži 50 posto pekan oraha), sladak i slankast, u okusu nosi i dozu gorčine koja ga čini još kompleksnijim i zanimljivijim. Mi smo oba namaza do sada već dodali u smjesu za kekse i različite kreme za kolače (lažni tiramisu s limunom i pistacijom, primjerice) i u oba su slučaja odlično funkcionirale, ali priznat ćemo vam, najbolji su ipak tek na žlicu. Cijena oba namaza je 10,30 eura za 200 grama.
OGLAS
![image](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/15/32683751.jpg?1710751907)
Dobro je dodati i kako su iz Chozena ovih dana najavili još jedan novitet – čokoladna uskrsna jaja. Teže 600 grama, napravljena su s dodatkom liofiliziranog voća, koje također rade sami, i dolaze u dvije varijante – lješnjak i marakuja te pistacija i malina.
![image](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/03/15/32683753.jpg?1710751907)
Kako kažu iz Chozena, ova čokoladna jaja idealan su poklon za obitelj i prijatelje koji stvarno vole čokoladu pa, ako oko sebe imate nekoga takvog, razmislite o ovakvom čokoladnom poklonu za Uskrs ili, jednostavnije, počastite sami sebe. Cijena jaja s lješnjakom je 53 eura, a s pistacijom 60 eura. Više informacija potražite ovdje.